ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА РАЗМАТРАЛО ПЛАН ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НА ПОДРУЧИЈУ ПАЛИЛУЛЕ
6.05.2015

ВЕЋЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА РАЗМАТРАЛО ПЛАН ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ НА ПОДРУЧИЈУ ПАЛИЛУЛЕ

Веће Градске општине Палилула на својој 37. седници, која је одржана 6.маја у просторијама општине, након усвајања Записника са претходне седнице, донело је решење о Усвајањи Извештаја о извршењу буџета Градске општине Палилула за период 01.01.2015 – 31.03.2015. године.

На овој седници донет је и Закључка о давању позитивног мишљења на измене и допуне Плана генералне регулације подручја Градске општине Палилула – прва фаза. О овом закључку, по речима Бобана Џунића, председника општине, изјасниће се одборници на првој наредној седници Скупштине општине Палилула.

Чланови општинског већа Палилуле, подржали су иницијативу грађана да се помогне породици Панајотов из Паси Пољане, како би вратили у власништво своју породичну кућу у Крајинској улици. За ове намене, пододици Панајотов ће бити уплаћена одређена финасијска средства. Председник општине Бобан Џунић позвао је грађане да покажу солидарност и узму учешће у овој акцији. Наша општина је једна од најсиромашнијих општина у региону али предњачи по активностима-пројектима и хуманости. Акција „Помозимо нашој деци“ је један од пројекта наше подршке породицама деце са здравственим проблемама али су ту и друге социо-хуманитане акције помоћи старим и непокретним особама, инвалидима, ромској популацији, које остварујемо у сарадњи са Центром за социјални рад и Домом здравља у Нишу.

Уплата добровољних новчаних прилога може да се изврши на жиро-рачун, наменски отворен код Војвођанске банке: 355000 32004 230 9669 , на име Венко Панајотов, Крајинска бб, Паси Пољана (Портал Нишке вести).

Венко Панајотов, самохрани отац, који је након смрти супруге остао да живи са две ћерке у овом објекту, није био свестан последица дуговања за струју. Због овог дуга, у износу од преко 900.000 динара, кућа је по информацији представника нишке Коморе извршитеља, продата током марта месеца на лицитацији једном купцу из Ниша. Предстоји борба да се тренутна ситуација у овој породици реши али је ово и пример-упозорење свима шта се све може десити ако своје финансијске обавезе не извршавамо редовно.(Д.В.)